Gevonden! a.k.a. Mijn Ding

 

Op zoek. Dat was ik. Al tijden. ‘Wie niet” zul je denken.

Op twitter volg ik een aantal creatievelingen die echt hun ding gevonden hebben. Die vol overgave steeds hetzelfde materiaal gebruiken, hetzelfde thema uitwerken. Broches van vilt of portemonnees van leuke stofjes, sieraden van mineralen of schilderijen van interieurs. Dit zetten ze vervolgens in een webshop of ze staan in de zomer op elke denkbare handgemaakte markt. En dat werkt.

Dat moest ik ook, dacht ik. Dus ging ik op zoek. Eerst was mijn ding schilderen. Toen was het collages maken. Toen werd mijn ding alles met krijtverf en tekeningen. Toen werd het op servies tekenen. Of toch alle focus op de workshops? Ik heb een Etsy en een DaWanda shop en ik stond deze zomer op markjes. Allemaal leuk.

Maar ondertussen was er nog iets anders gaande. De dingen die ik maakte in opdracht of als cadeau. De één wilde een collage van vakantiefoto’s, de ander wilde servies met een zelf uitgezochte tekst. Voor een vriendin maakte ik een schilderij, voor een ander een vogelhuisje. Steeds bedenkend wat het beste bij wie past. Of hoe ik de vraag van iemand creatief kon vertalen.
Op mijn werk schilderden we allemaal een huisje en dat werd één groot schilderij. Ik bedacht en regelde alles. Dat was leuk!

Maar niks steeg er bovenuit, niks was helemaal mijn materiaal of mijn stijl. En tijdens de donkere dagen rond de Kerst heb ik daar eens heel hard over nagedacht. En toen realiseerde ik me opeens hoe het zit:

Niet mijn ding hebben is mijn ding! Een scala aan mogelijkheden hebben en steeds nieuwe dingen verzinnen. Creatieve oplossingen voor elk vraagstuk. Een cadeau, een activiteit. Iets wat ik zelf wil maken of iets wat iemand me vraagt. Een schilderij, servies, een feestje, een lekker gerecht, een mooi gedekte tafel, pakkende woorden.

Dus dag Etsyshop, dag DaWanda. Marktjes? Misschien, als ik toevallig zin heb gehad om van alles te maken.

En hallo nieuwe website! Heb je een creatief vraagstuk? Mail me, ik denk met je mee. Want anderen en mezelf blij maken, dat is waar het mij uiteindelijk gewoon om gaat. Dat is mijn ding!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *