Treekerhei, Langbroekerdijk en pannenkoeken

Wat een prachtige dag om de kerstvakantie mee af te sluiten. We hingen eerst tot de lunch in onze pyjama, maar daarna was het toch echt tijd om op pad te gaan.

We reden naar de Treekerhei, tussen Maarn en Soest, een plek waar we zo vaak voorbij rijden maar nooit stoppen. Terwijl het een wandeling waard is, dan bleek vandaag. De bemoste heide lag prachtig te schitteren in het zonlicht, terwijl in de verte de dennenbomen afstaken tegen de felle blauwe lucht.

hei

Er kwam een ruiter langs, de zon scheen van achter en het leek of het paard een gouden randje had. Sommige bomen in het bos vingen net die ene zonnestraal, waardoor een heel gewone boomstam opeens bijzonder wordt.

boom Na de heerlijke wandeling kriskras door het gebied reden we via Doorn en Langbroek naar huis, om eens te kijken of dat misschien een leuke plek is om te wonen. Langbroek is prachtig, met name de Langbroekerdijk. Die hebben we dus zeker aan ons zoekgebied toegevoegd!

Thuisgekomen aten we lekker pannenkoeken, met appel en spek en kaas (niet allemaal tegelijk hoor). Het was een spontaan idee die pannenkoeken. Geen probleem, de ingredi├źnten hebben we altijd wel in huis. Bloem, melk en eieren. Toch?…. Je raadt het al. Kortom, ik moest even naar de overburen voor een ei. Kon ik ze meteen even een goed 2015 wensen. En een afspraak maken voor een dinerdate.

En nu gaan we lekker op de bank hangen en blazen de kaarsjes van de kerstvakantie straks uit. Morgen weer aan de bak in Den Haag.