Virvelvind en een roze vogel

Zondagavond, tijd om naar bed te gaan. Maar ik ben er helemaal nog niet klaar voor dat het weekend al voorbij is. Ik kom net lekker op gang…

Vrijdag ging ik bij mijn zus logeren. Mijn neefje en nichtje waren dolblij met mijn komst. Ze konden pas naar bed nadat we gestoeid hadden, met de barbies gespeeld en voorgelezen.

Mijn zus woont in Amsterdam, dus zaterdag liep ik op weg naar het station via de Haarlemmerstraat. Altijd inspirerend. Bij Marqt kocht ik wat lekkere hapjes voor ’s avonds. Het waaide en regende hard maar op de een of andere manier kon me dat weinig schelen….
Thuis besloten Paul en ik om tapas te maken. Dus draaiden we croquettas, iets waar we geen genoeg van kunnen krijgen sinds we in Spanje geweest zijn. En maakten we patatas bravas. Samen met de hapjes van Marqt werd het een heerlijk maaltje.IMG_2300

Na het eten was ik moe maar wilde toch een beetje creatief zijn. Als ik moe ben, lukt het niet om echt te tekenen. Op dat soort momenten pak ik een kleurboek. Je hoeft er niet bij na te denken en toch inspireert het. Ook dit keer was ik wel weer blij met het eindresultaat.

kleurplaat

Vandaag was zo’n heerlijk luie zondag. Urenlang in je pyjama met een boek op de bank, een verse smoothies en een latte. ’s Middags ging ik thee drinken in mijn favoriete tentje in Amerongen, Buitenlust. Ik had daar afgesproken met Janneke, van Zomerboel. We hebben vorig jaar samen op de Zelfgemaakte markt gestaan en bespraken nu ook weer mogelijkheden voor samenwerking. We hebben in ieder geval 27 september in de agenda gezet: Hip en Handgemaakt Markt in Hengelo.

En Janneke gaat houten standaards maken voor mijn glaskunst. Dus keken we het cafeetje rond op zoek naar de kleur hout die we beiden in gedachten hadden. Dat gaat wel wat worden!
Thuisgekomen ben ik meteen aan een nieuwe tekening begonnen voor een glasplaat. Ik luisterde naar Ane Brun, onder andere het prachtige nummer Virvelvind, en dat inspireerde me tot een herfstig plaatje.

wervelwind
En daar zou ik dus nog wel uren mee door kunnen gaan. Zij het niet dat morgen (en overmorgen en de rest van de week) de wekker weer vreselijk vroeg gaat. Dus ga ik zo maar naar bed. Welterusten!