Een fijne avond in Zwolle #handlettering

Gisteravond reed ik naar Zwolle om daar een workshop Handettering te geven. Marijke en Wendy, de enthousiaste drijfveren van De Talentenhuiskamer, hadden een leuke groep deelnemers verzameld. Creatievelingen die bij elkaar komen om geïnspireerd te raken. We huurden een ruimte in een centrum voor dementerende bejaarden. Dat gaf me een goed gevoel, zo leverden we ook nog een kleine financiële bijdrage.

Ik was natuurlijk wel een beetje zenuwachtig, Dit was mijn eerste workshop Handettering. Maar het ging goed en voor ik het wist zat iedereen mijn voorbeeldletters netjes na te schrijven. Ik voelde me een soort schooljuf. Maar er werd lekker gekletst en gelachen, dus ik had wel het gevoel dat het goed ging.

Na de overschrijfles was het tijd voor ieders eigen teksten en ideeën. De een koos voor veel variatie, de ander vond het al lastig genoeg en hield het simpel. Na verloop van tijd werd het stiller en stiller en zat iedereen heerlijk rustig te schrijven. “Ik voel me helemaal zen,”  zei Marijke na verloop van tijd. Dat was fijn. Zo aan het eind van een drukke werkweek even helemaal tot rust komen in je eigen creativiteit. Wat een mooi intiatief toch, die Talentenhuiskamer!

IMG_2432 IMG_2430

Aan het eind maakten we een overzichtsfoto van alle ‘valentijns’kaarten die er gemaakt waren en kijk eens wat een resultaat. Met een tevreden gevoel reed ik terug naar huis, net voor de sneeuw uit merkte ik toen ik vanochtend op stond.

IMG_2435

2 thoughts on “Een fijne avond in Zwolle #handlettering

 • 23 april 2016 at 22:53
  Permalink

  Ik wil heel graag een workshop handlettering. Kom je binnenkort weer een keer in Zwolle?

  Gr Yora

  • 24 april 2016 at 21:07
   Permalink

   Beste Yora,

   Wat leuk dat je interesse hebt!
   De workshop in Zwolle was eenmalig, ik kom niet uit de regio en normaliter zijn mijn workshops in Houten.
   Je zou je via mijn website dus kunnen opgeven voor de workshop in Houten in juni.

   Maar ik kom ook graag weer een keer naar Zwolle. In dat geval moeten we wel meer aanmeldingen hebben en een ruimte.
   Ik kan eens kijken bij de Talentenhuiskamer of zij daar weer interesse in hebben. Of misschien heb je zelf een groep vriend(inn)en die interesse hebben?
   Je moet dan denken aan een groep van 6 tot 10 personen.

   groetjes, Maike

Comments are closed.