Zomertaart

Wat een lekkere taart is dit! Ik ben geen taartenbakker. Veel te veel gedoe vind ik meestal. Maar laatst maakte ik een heel simpel toetje en dat inspireerde mij tot deze taart.

De taart bestaat uit laagjes:

  • biscuitomelet (een soort eierkoek)
  • mascarpone met vanille
  • aardbeien

IMG_0080

Biscuitomelet

  • 125 gram suiker
  • 6 eieren
  • 90 gram bloem
  • 45 gram maizena
  • 1 theelepel bakpoeder

Over voorverwarmen op 210graden (hete lucht op 190graden)

De eieren scheiden. De eiwitten goed stijf opkloppen en tussendoor de suiker lepel voor lepel erbij scheppen. Een voor een de eidooiers erdoor roeren tot er geen sporen van eigeel meer te zien zijn. Bloem, maïzena en bakpoeder mengen en erop scheppen. Met een garde losjes doorspatelen tot een samenhangend maar luchtig beslag.

Bakpapier op een bakplaat leggen. Leeg daarop de ring van een taartvorm, zonder de bodem, van 15 a 20 cm. Giet in de ring een deel van het beslag, ongeveer 1cm dik. Je hebt in totaal 3 van deze koeken nodig, dus probeer of er twee op 1 bakplaat passen. Ze hoeven maar 10 minuten in de oven, dus je kan ze ook alledrie na elkaar bakken. Ik bakte er eerst twee en daarna nog een. Kijk zelf maar wat het beste werkt.

Bak maximaal 10 minuten in de oven. Daarna haal je ze los van het bakpapier en legt ze op een rooster om af te koelen. Niet op een bord, dat wordt nat.

Mascarponecreme

  • 250 gram mascarpone
  • 75 ml slagroom
  • 80 gram poedersuiker
  • vanille uit 1 vanillestokje
  • geraspte schil van 1/2 onbespoten citroen

Meng alle ingrediënten door elkaar met een mixer. Na een tijdje wordt het mengsel wat dikker. Dan kan je stoppen. In de koelkast zetten, dan stijft het nog wat verder op. Als je het op de taart doet zal het nog wel wat uitlopen, maar dat geeft juist een mooi effect.

Opbouwen

  • flinke bak kleine aardbeien, zonder kroontjes

Leg een biscuitomelet op de taartschaal, bestrijk deze met maximaal de helft van de mascarponecreme. Bedek de laag met de helft van de aardbeiden. Leg daarop weer een biscuitomelet. Daarop de rest van de mascarponecreme en weer aardbeien. Hou drie aardbeitjes apart. Laatste biscuitomelet erop. In het midden met een lepel nog een klein beetje crème en daarop de drie aardbeitjes. Maak het af met een blaadje munt.

Smullen maar!
Het lekkerste is om de lagen op te bouwen vlak voor je gaat serveren, maar je kan wel alles al voorbereiden voor het bezoek komt. Overigens is de taart na een nachtje in de koelkast ook nog heel erg lekker! Er kunnen ongeveer 6 stukken uit deze taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *